lauantai 20. huhtikuuta 2019

Pentin Pinkaisu

Lankalauantaina juostiin Vaajakoskella Pentin Pinkaisu, matkoina 10km ja 4,6 km, lapsilla 1,2 km. Osllistuin tapahtumaan viidettä kertaa, olen aina juossut täällä kympin, joten niin nytkin. Söin aamulla runsaan aamupalan, koska sen voimalla piti jaksaa iltapäiville asti. Täytin mukaan kaksi juomapulloa: toiseen urheilujuomaa ja toiseen palkkaria. Pyöräilin kisapaikalle laitettuani lapsille ruuat ja jälkkärimämmit pöytään. Hörpin urheilujuomaa ja hölkkäsin lämmittelyt kaupan kautta hakien vielä lisäevästä iltapäiväksi. Sää tuntui kylmältä ja kuivalta, mikä tietää yleensä hyvää juoksua.

Olin päättänyt pitää vauhdin viiden ja kuuden min/km välissä ja melkolailla siinä onnistuin. Reitti on mäkinen, joten pahimmissa ylämäissä vauhti hiipui. Juoksu tuntui hyvältä ja sain itsestäni irti sen, mitä saatavissa on. Ennätykseni reitiltä on 56.04, laskeskelin matkan aikana sen rikkoutumismahdollisuuksia. Olin startissa sählännyt Garminin kanssa ja siksi jouduin laittamaan laskelmiin hiukan virhemarginaalia. Näytti siltä, että enkkaa ei tule, mutta puristin silti loppuun asti. Aika oli 56.15. Jälkikäteen kyllä mietitytti, eikö sitä yhtätoista sekuntia olisi muka saanut kirittyä kiinni. No, jäipähän juoksun nälkä!

Tämä on ihana ja lämminhenkinen tapahtuma. Suosittelen! Poistuin kotiin arvontapalkinto repussa ja oikea hauis juoksusta kipeytyneenä (?!?).

Kuva: Markku Marjakaarto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

SisuXTrailille vuotta myöhässä

Lapinjärvellä järjestettävä SisuXTrail juostiin tänä vuonna kesäkuussa. Olin ilmoittautunut tähän tapahtumaan jo vuotta aiemmin, mutta pande...